Om oss


Fotot taget vid SM 2008


Husse och matte träffades i mitten på åttitalet. De har två söner, som nu är utflugna ur boet. 1999 flyttade familjen från Abisko till Luleå. Den första taxen som flyttade in var ett mjukisdjur, Jennie, en julklapp från matte till husse. Han hade pratat varmt om att skaffa en tax efter att han sett ett jaktprogram med Per Morberg. Matte hon skulle inte ha en hund utan ben, något hon fått ta tillbaka många gånger. Taxen är en hund med mycket i både ben och huvud. Jennie, mjukistaxen, har hämtat hem både Flora och Jelsa och har sedan levt ett hårt liv med energiska valptänder. Flora kom till familjen i juli 2006 och Jelsa i april 2009.

Husse står för jaktintresset i familjen. Han jagar älg långt uppe i norr, närmare bestämt i Karesuando och har sedan taxen kom in i familjen även börjat med småviltsjakt. Husse lägger ut viltspår som matte och tjejerna går med glädje.

Matte står för omvårdnaden av päls, klor och tänder. Hon bokar in utställningar och spårprov och försöker hålla koll på kalendern, tränar till utställningar och håller i koppel och spårlina. Matte uppdaterar hemsidan och hjälper Flora med bloggen.

Tillsammans går vi gärna på långpromenader både i stan och i skogen. Vem som går prov och visar på utställning är ej givet i förväg, det får omständigheter och dagsform avgöra. Vi har hittat en hobby, taxen, som passar oss båda. Hundarna ger oss många trevliga och spännande upplevelser som vi inte hade tagit oss för att göra om vi inte hade haft dem.

Om du vill komma i kontakt med oss, skicka gärna ett mail.

Katarina  kattis_eliasson@hotmail.com  Stig taxstig@telia.com